Reset MFA app in Teams guest organization?

tl;dr: changed mobile phone, azure authenticator app doesn't work in Teams guest organizations. Looking for a way to reset my MFA options there.

Hi everyone,

I'm struggling with the following situation for a couple of days already.

I do have my own M365 organization and my account is [user@organization.com](mailto:user@organization.com). I do have MFA enabled for my tenant and I'm able to login just as I'm supposed to.

At the same time, I'm a guest in several of my customers' Teams organizations. I'm always signing in with [user@organization.com](mailto:user@organization.com) and switch organizations manually (in Teams, upper right corner). In most of them I had to enable MFA as well and I was able to login perfectly fine. Everything ok until here.

Now, a couple of days back I got my new phone and tried to "migrate" my Azure Authenticator accounts. While I was able to import them again, I have to walk through the setup for each account manually. All those accounts are named slightly different in my authenticator app, such as user_organization#EXT#CustomerTenantName. And I have no clue how I can initiate the MFA process for those accounts again. According to my customers, they have not enforced MFA for guest accounts, so I'm a bit lost at this point.

My only workaround is to sign in using a text-message code, but that's an additional step I'd like to get rid of. I'm looking for a way to re-configure the MFA settings for my account in guest organizations. And I'm not able to find a way to do so.

Any help is highly appreciated..

submitted by /u/dk_vie
[link] [comments]

Read more here: https://www.reddit.com/r/AZURE/comments/jwetvy/reset_mfa_app_in_teams_guest_organization/

Content Attribution

This content was originally published by /u/dk_vie at Microsoft Azure, and is syndicated here via their RSS feed. You can read the original post over there.

%d bloggers like this: